A zase ta čokoláda

„Eat lots of chocolate when times get rough, and eat even more when times are great.“
„Jezte hodně čokolády, když přijdou těžké chvíle, a jezte jí ještě víc, když prožíváte báječné chvíle.“

Aneb jak říkám já – čokoláda je prostě lék na všechno a vy si ji můžete díky těmto dvěma nadcházejícím receptům vychutnat do naprosté sytosti.

Čokoládové mini koláčky s cuketou

Untitleddd 1

Na 4 takovéto koláčky pečené ve formách na malé tartaletky si smícháme 100g nahrubo nastrouhané cukety, 1 vejce, 1 bílek, 100g sojového jogurtu, 50ml kokosového nebo jakéhokoliv jiného mléka, 40g rozemletých ovesných vloček Mornflake, 30g pohankové mouky, 15g kakaového prášku Purasana, 15g práškového arašídového másla PB2, 15g nasekané vysokoprocentní čokolády, lžíci prášku do pečiva, půl lžičky instantní kávy a pár kapek čokoládové stévie. Těsto si rozdělíme do čtyř kokosovým olejem vymazaných tartaletkových formiček a při 180C je pečeme asi 25 minut.

Jemňoučké muffiny z červených fazolí

dd1

Na těsto, z kterého nám vyjde 8 takovýchto kousků si mixérem dohladka rozmixujeme 200g důkladně propláchnutých červených fazolí z konzervy společně s 1 vejcem, 1 bílkem, 100ml kokosového nebo jakéhokoliv jiného mléka, 100g jablečného pyré a čokoládovými stéviovými kapkami. Poté přimícháme 20g kakaového prášku Purasana, 20g pohankové mouky a lžíci prášku do pečiva. Muffiny pečeme při 190C asi 25 minut a podáváme je s krémem připraveným smícháním milko řeckého jogurtu se lžící práškového erythritolu a zasypané nasekanou vysokoprocentní čoko.

Napsat komentář