Kecaný koláč

IMG_8260

Přivedla vás někdy taky některá z babiček do takové té situace, kdy napekla snad pět sto tisíc druhů koláčů – jeden s jablky, druhý s rebarborou, třetí s tvarohem, další s mákem a povidly a takhle bych mohla pokračovat do nekonečna, a vy jste absolutně nevěděli, do kterého se zakousnout dřív, a nejradši si je nacpali do pusy všechny najednou, abyste náhodou některý z nich neurazili a o něco nepřišli? 😀 Tak přesně tuhle nepříjemnou situaci vyřešíte koláčem, který se peče především v Německu a říkají mu Kleckslkuchen, pro nás v překladu kecaný. Já se ho v mojí zdravotní úpravě rozhodla upéct v den, kdy jsem absolutně nevěděla, co bych si dala, chuť jsem měla na všechno. Koláček jsem upekla ze čtyř vrstev, a to kakaového korpusu a tří náplní – tvarohové, makové a jablečné, a to vše nakonec zasypala celozrnnou drobenkou. No a když jedním jediným koláčem dokážete zažehnat všechny chutě světa, to je trošku výhra ne? Stojí za to i to, že je recept trochu pracnější a tentokrát budete potřebovat více než jen jednu misku.

IMG_8259

  1.  nN spodní korpus si smícháme 150g dýňového pyré (nahraďte klidně tvarohem, jogurtem, jablečným pyré) společně se dvěma bílky a čokoládovými stéviovými kapkami. Poté přimícháme 60g rozemletých ovesných vloček Mornflake, 10g kakaového prášku Purasana a lžičku prášku do pečiva.
  2. Na tvarohovou vrstvičku pak dohladka rozmícháme 150g nízkotučného tvarohu společně s 1 žloutkem a lžící práškového erythritolu.
  3. Na makovou náplň si 2-3 minutky povaříme 30g mletého máku společně s 80ml mandlového mléka EcoMil, troškou citronové šťávy a vanilkovými stéviovými kapkami.
  4. Jablečná vrstvička je pak jen 120g jablečného pyré smíchaného s trochou mleté skořice.
  5. Finální vrstvou je drobenka z 10g rozemletých ovesných vloček Mornflake, 10g hladké špaldové mouky, lžičky kokosového oleje a lžičky zero javorového sirupu.

Vrstvičky na sebe nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 18cm ve stanoveném očíslovaném pořadí a při 180C dáme péct na 30 minut.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s