Tvarohovo-rýžové nočky s mákem

Poslední dobou toužím čím dál tím více po zdravých verzích takových těch klasických českých prasárniček (vdolky v jednom z předchozích příspěvků jsou toho důkazem) a tak v tomto duchu proběhla i moje nedělní snídaně – na absolutního prasáka a přitom jedno z nejlepších jídel za poslední dny, možná i týdny. Trumfne i kdejaký super čokoládový koláček. Jemné tvarohové nočky z rýžové mouky, které jsou tak nejenom bez lepku, ale díky použití bezlaktózového tvarohu i bez laktózy, a k tomu bez cukrů, tuků, což už je u mých receptů ale taková klasika. Recept je navíc super jednoduchý a snídani máte i s následným sfutrováním hotovou do deseti minut!

noky.jpg

Na noky na snídaňovou porci pro jednu osobu si smícháme:
150g bezlaktozového nízkotučného tvarohu (já koupila v Albertu)
1 bílek
40g hladké rýžové mouky (těsto klidně snese té mouky i více, ale já se bála aby pak nočky nebyly příliš tuhé)
půl lžičky kypřícího prášku
pár kapek vanilkové stévievanilkové stévie

Všechny výše uvedené ingredience si vymícháme v hladké těstíčko o střední konzistenci, které si po vrchovatých lžičkách házíme do vroucí vody a necháme tak minutku povařit. Uvařené a sceděné noky podáváme s mletým mákem smíchaným s práškovým erythritolem a přelité zero javorovým sirupem nebo jakýmkoliv jiným sirupem, který máte doma.

Reklamy

One thought on “Tvarohovo-rýžové nočky s mákem

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s