Kdo už nějakou dobu sleduje mé řádění v kuchyni (především na mém instagramovém profilu) tak ví, že já a mrkev ve sladkých dezertech tvoříme takové jedno velké love story. Není proto nic zvláštního, že se mi v jednom týdnu sešly hned dva recepty na mini dortíky doplněné právě o nastrouhanou mrkev a v obou případech i o dokonalý mandlovo-skořicový krém, do kterého jsem zneužila právě mandlové máslíčko ochucené vanilkou a skořicí značky Delicious fit food by Silvie, a to je vám přímo nebeská kombinace!
Jablečno-mrkvové muffiny
Na těsto na 5 kousků si smícháme 120g (2 větší kusy) najemno nastrouhané mrkve, 100g jablečného pyré, 40g rozemletých ovesných vloček Mornflake, 40g kaštanové mouky (můžete nahradit jakoukoliv jinou hladkou), 1 vejce, 1 bílek, lžičku skořice, půl lžičky perníkového koření, lžíci prášku do pečiva a pár kapek vanilkové stévie. Muffiny pečeme při 180C 30 minut a po zchladnutí je zdobíme mandlovo-skořicovým krémem, který si připravíme smícháním milko řeckého jogurtu s pořádně vrchovatou lžící mandlového máslíčka s vanilkou a skořicí a lžící práškového erythritolu. Nakonec vršek mrkváčů zasypeme nastrouhanou vysokoprocentní čokoládou
Fazoloví mrkváči
Recept na jemňoučké mrkvové muffinky, že je pomalu není potřeba ani kousat. Až tak se rozplývají v puse.
Na těsto, z kterého nám vyjde 6 kousků si mixérem dohladka rozmixujeme 200g důkladně propláchnutých bílých fazolí z konzervy Vapeur společně s 1 vejcem, 1 bílkem, 100ml mandlového mléka EcoMil, 100g jablečného pyré a vanilkovými stéviovými kapkami. Poté přimícháme 100g nastrouhané mrkve, 40g rozemletých ovesných vloček Mornflake, lžičku skořice, půl lžičky perníkového koření a lžíci prášku do pečiva. Muffiny pečeme při 190C asi 30 minut a podáváme je s krémem připraveným smícháním milko řeckého jogurtu se lžící práškového erythritolu a 20g mandlového máslíčka s vanilkou a skořicí a zasypané nasekanou vysokoprocentní čoko.
Úžasný recepty, jen bych ocenila, kdy šlo pomocí nějakého vyhledávače na stránce najít recepty, podle ingrediencí, třeba když mám doma hodně zralých banánů, ať nemusím pracně vyhledávat, ale jen zadám bánán. 😀
Super stránka
To se mi líbíTo se mi líbí
Jéé! Zrovna jsem si dala naložit bílé fazole, tak už vím co z nich povedu! Děkuji za receptík! 🙂
To se mi líbíTo se mi líbí