Zdravotní, ale přesto božská žemlovka

IMG_6940.JPG

Takovou dobu jsem na ní měla chuť, až jsem se do ní konečně pustila – do zemlbáby. V mé zdravotní verzi je z celozrnného toastového chleba, s náplní z tofu, abych z této dobroty vykouzlila plnohodnotné a vyvážené jídlo, ve kterém jsou v hojném množství zastoupené všechny makroživiny, a provoněná mandlemi a skořicí.

IMG_6960

Na 2 porce (4 takovéto trojúhelníky) si připravíme:
4 plátky celozrnného toastového chleba (já použila zn. Rivercote z Lidlu, ale stejně tak oblíbený mám například Olz, který koupíte v Albertu nebo Tescu)
50ml mandlového mléka
200g jemného hedvábného tofu Mori-nu (můžete nahradit nízkotučným tvarohem)
1 vejce
15g mandlového proteinu
1 jablko
2 bílky
skořice
vanilkové stéviové kapky

Na dno vymazané a vysypané formy si poklademe celozrnný toastový chléb namočený v mandlovém mléce, a to namočenou stranou dolů. Na toastový chléb poté navrstvíme polovinu mandlového tofu krému, který si připravíme umixováním jemného hedvábného tofu společně s 1 vejcem, mandlovým proteinem a vanilkovým sladidlem. Tofu krém poté zaskládáme polovinou nastrouhaného jablka a zasypeme skořicí.  Celý postup ještě jednou zopakujeme. Vzniknou nám tak dvě patra s jablíčkem navrchu. Takto připravenou zemlbábu dáme při 180C péct na 30 minut a 5 minut před koncem doby pečení ji zasteleme do peřinky ze sněhu ušlehaného ze dvou bílků, špetky soli a vanilkových stéviových kapek.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s