Mrkvovo-cuketový perník

IMG_6584

Mrkvovo-cuketový perník, ve kterém jsem pro někoho zvolila možná trochu neobvyklou kombinaci chutí (sladké – slané), ale pro mě samotnou to bylo něco, co vytvořilo až neuvěřitelně dokonalý soulad. Perníkové těstíčko je díky nastrouhané cuketě a mrkvi úžasně vláčné, ovesné vločky vám dodají potřebnou dávkou vlákniny a při doplnění polevou z rozpuštěné vysokoprocentní čokolády a nasekaných (POZOR! teď to přichází) lehce solených a pražených mandlí, máte na talíři něco, co vás při vaší snídani zaručeně vynese až do nebeských výšin.

IMG_6511.JPG

Na perníkové těsto pečené v malé zapékací formě si připravíme:
3 bílky (nebo 1 celé vejce a 1 bílek)
60g milko řeckého jogurtu
140g nahrubo nastrouhané cukety
90g najemno nastrouhané mrkve
100g rozemletých ovesných vloček Mornflake
20g mandlového proteinu
10g kakaového prášku Purasana
lžíci bezfosfátového kypřícího prášku do perníku
půl lžičky skořice
stéviové kapky s čokoládovou nebo vanilkovou příchutí

vysokoprocentní čokoláda
nasekané jemně solené mandle

Nejprve si metličkou dohladka vyšleháme bílky společně s řeckým jogurtem a stéviovými kapkami. Poté přimícháme nahrubo nastrouhanou cuketu, najemno nastrouhanou mrkev, rozemleté ovesné vločky, mandlový protein, kakaový prášek, kypřící prášek do perníku a skořici. Takto vzniklé hustější těstíčko si  přeneseme do menší zapékací formy vyložené pečícím papírem a při 190C pečeme asi 40 minut. Po zchladnutí si perník přelijeme rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou a zasypeme nasekanými lehce solenými mandlemi.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s