Galettka na dva způsoby

Máme tu další souboj receptů – a to ovesných a úžasně voňavých galettek. První verze je opět s kopou borůvek a pořádným množstvím bílkovin, které zajišťuje vanilková tvarohová náplň. Druhá verze (ta, kterou jsem nakonec spucovala celou já, a která je ještě o něco dietnější), je pak naplněna tofu krémem, zaskládaná těmi nejtenčími plátky hrušky a doplněná o nasekaná mandlová jádra a mletou skořici. A ať už se rozhodnete pro jakoukoliv z nich, platí pro ně stejné pravidlo – pro co největší požitek a vláčné těstíčko si ji upečte den dopředu, aby do křupava upečený korpus ovesné galettky, zatímco bude přes noc spokojeně odpočívat v ledničce, natáhl z krémových náplní v jejich středu co nejvíce vlhkosti.

Tvarohovo-borůvková galettka

IMG_6580.JPG

Na těsto na galettku si smícháme:
150g rozemletých ovesných vloček Mornflake
10g mletého máku
120g jablečného pyré
20g řepkového oleje
pár kapek vanilkové stévie

Na tvarohovou náplň si dohladka vymícháme:
250g nízkotučného tvarohu
1 vejce
1 lžíci medu
10g vanilkového pudinkového prášku

Těsto si mokrou lžící roztaháme po pečicím papíru do tvaru kruhu o něco většího než máme dortovou formu. Takto vytvarovaný kruh si poté přeneseme do dortové formy a nalijeme do jeho středu připravenou tvarohovou náplň s vůní vanilky.  Poté už jen na náplň navrstvíme hromadu borůvek, okraje těsta přehneme přes náplň směrem ke středu galettky a při 190C pečeme asi 40 minut.

Galettka s tofu náplní, hruškou a mandlemi

IMG_6637.JPG

Na spodní korpus si smícháme:
70g rozemletých ovesných vloček Mornflake
30g mandlového proteinu
50g jablečného pyré
50ml vody
lžíci zero javorového sirupu

Na tofu náplň si mixérem do hladkého krému umixujeme:
250g extra pevného hedvábného tofu Mori-nu
2 bílky
stéviové kapky s vanilkovou příchutí

Připravené těsto z ovesných vloček a mandlového proteinu si mokrou lžící roztaháme po pečicím papíru do tvaru kruhu o něco většího než máme dortovou formu. Takto vytvarovaný kruh si poté přeneseme do formy a nalijeme do jeho středu připravenou tofu náplň. Poté už jen na náplň navrstvíme na tenké plátky nakrájenou hrušku, nasekané neloupané mandle a okraje těsta přehneme přes náplň. Při 190C galettku pečeme asi 40 minut a po jejím dopečení jí zaprášíme mletou skořicí.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s