Čokoládový cheesecake

IMG_6586.JPG

Po strašně dlouhé době se mi povedlo mít ve svých snídaních asi 3 denní (upozorňuju a zároveň nechápu, že naprosto dobrovolný) výpadek čokolády. Což samozřejmě volalo po obrovské superkompenzaci a dortíku, který svou čokoládovou chutí naprosto ochromí mé chuťové buňky. A tak jsem se pustila do pečení toho nejčokoládovějšího tofu cheesecaku, co jde snad ve zdravotní verzi vymyslet.

IMG_6454

Na spodní korpus vločkový korpus si připravíme:
90g rozemletých ovesných vloček Mornflake
80g jablečného pyré od Alnatury
lžíci zero javorového sirupu nebo jakéhokoliv jiného sirupu

Na cheesecakový čokoládový krém si mixérem dohladka vyšleháme:
250g jemného hedvábného tofu Mori-nu
100g nízkotučného tvarohu
2 bílky nebo 1 celé vejce
15g čokoládového práškového arašídového másla
10g čokoládového pudinkového prášku
15g raw kakaového prášku Purasana
stéviové kapky s čokoládovou příchutí
na závěr vmícháme 2 nasekané kostičky vysokoprocentní čokolády

Na spodní vločkový korpus si smícháme rozemleté ovesné vločky společně s jablečným pyré a zero javorovým sirupem. Vznikne nám lepivá hutná hmota, kterou si mokrou lžící roztaháme po dně a stranách 18cm dortové formy vyložené pečícím papírem. Korpus následně zalijeme připraveným čokoládovým tofu kremém a při 180C pečeme tuto čokoládovou nebeskou dobrotu 40 minut.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s