XXL muffinování

Dva XXL muffiny v jeden den – čokoládový jak jinak než pro mě a borůvkáč zase pro jinou mlsnou tlamičku. Vy se tak sami můžete rozhodnout, která verze vás zaujme více. Zda u vás zvítězí delikátní chuť čokolády a kokosu nebo super vláčný muffin prošpikovaný pořádnou dávkou borůvek a nadupaný o něco větším množstvím bílkovin.

Kokosovo-čokoládový zebra muffin

IMG_5818.JPG

Na těsto si smícháme 2 bílky se 70g tvarohu, 70g jablečného pyré, 60g hladké špaldové mouky, 15g rozpuštené kokosové pasty Rapunzel, 20g kokosové mouky Adveni, lžičkou prášku do pečiva a vanilkovými stéviovými kapkami. Těsto si poté rozdělíme na dvě poloviny a do jedné z nich vmícháme asi 30ml vody nebo mléka a 10g kakaového prášku Purasana. Do vymazané a vysypané formičky nanášíme po lžíci vždy světlé a tmavé těsto, abychom vytvořili dané zebrování. Muffin pečeme při 180C 30 minutek.

Borůvkový muffin

IMG_5858.JPG

Na těsto si smícháme 1 vejce, 140g nízkotučného tvarohu, 20g kokosové mouky Adveni, 60g hladké špaldové mouky, lžičku řepkového oleje, 80g mražených borůvek, lžičku prášku do pečiva a pár kapek vanilkových flavdrops. Vznikne nám hutnější těstíčko, které si přeneseme do formy vyložené pečícím papírem, zasypeme pro vytvoření lehké krustičky na povrchu špetkou kokosového cukru a při 180C pečeme 30 minut.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s