Další a rozhodně ne poslední čokoládobrání

Perníkový koláček plněný hruškovým džemem

Perníkový koláček naplněný hruškovo-skořicovým džemem bez cukru a konzervantů z našeho místního farmářského obchodu a nakonec ještě došperkovaný čokoládovo-arašídovou polevou a nasekanými mandlemi.

IMG_5251.JPG

Na těsto si smícháme 1 bílek, 60g sojového jogurtu, 40g jablečného pyré, 10g lněné mouky, 10g mandlového proteinu, 10g kakaového prášku Purasana, 40g hladké špaldové mouky, lžičku bezfosfátového kypřícího prášku do perníku, půl lžičky skořice a pár kapek čokoládové stévie. Polovinu vzniklého hutnějšího těstíčka si přeneseme do vymazané a vysypané formy, navrstvíme na něj pořádné množství hruškové marmelády bez cukru a tu poté přelijem zbytkem perníkového těsta. Pečeme 25 minut při 180C a finální polevu si připravíme smícháním 15g čokoládového práškového arašídového másla s trochou horké vody a 10g rozpuštené vysokoprocentní čokolády. Pak už jen vrch koláčku zasypeme nasekanými mandlemi a dáme na chviličku chladit do lednice.

Nedopečený dortík s arašídovým máslem

Čokoládový uvnitř nedopečený dortík, u něhož při dokutání se do jeho středu zjistíte, že je v něm ukryta kopa lásky – crunchy arašídové máslíčko.

EYBN1194.jpg

Na těsto si vidličkou vyšleháme 2 bílky společně se 130g jablečného pyré a čokoládovými stéviovými kapkami. K tomu přimícháme 20g rozemletých ovesných vloček Mornflake, 10g hladké špaldové mouky, 10g mandlového proteinu, 15g kakaového prášku Purasana a lžičku prášku do pečiva. Vznikne nám hladké čokoládové těstíčko, jehož jednu polovinu si přelijeme do vymazané a vysypané malé formičky, navrstvíme na něj vrchovatou lžíci crunchy arašídového másla a to poté přelijeme zbytkem těsta. Při 220C pečeme dortík 15-20 minut.

Lindt čokoládové muffiny

Exkluzivní uvnitř super vláčné čokoládové muffiny, které měly být předmětem dlouhého trénování a vylaďování receptu a oni se přitom jako na potvoru povedly hned na první pokus.

IMG_4898.JPG

Na těsto si smícháme 1 bílek, 50g tvarohu, 80g jablečného pyré, 10 raw kakaového prášku Purasana, 10g mandlového proteinu (který muffinům propůjčuje úžasnou marcipánovou chuť), 25g rozemletých ovesných vloček Mornflake, 25g hladké špaldové mouky, 20g rozpuštěné 70% lindt čokolády na vaření, lžičku prášku do pečiva a stéviové kapky s čokoládovou příchutí. Muffiny pečeme při 180C 20-25 minut a na závěr je přelijeme čokoládovým práškovým arašídovým máslem PB2 rozmíchaného s trochou vody.

Koláček s arašídovo-čokoládovým tofu krémem

Snídaňový koláček věnovaný datlovo-pohankovým sušenkám biopekárny Zemanka, které jsou  dokonalé nejenom chuťově, ale i svými hodnotami. Protože bezlepkové sušenčičky s pouhými 18g cukru na 100g výrobku, jejichž zdroj je navíc čistě přírodní pouze z datlového a rýžového sirupu, je trochu SEN ne?

IMG_4793.JPG

Na spodní čokoládový korpus si smícháme 2 bílky, 50g jablečného pyré, 10g raw kakaového prášku Purasana, 20g rozemletých ovesných vloček Mornflake, 20g hladké špaldové mouky, lžičku bezfosfátového prášku do pečiva a pár kapek čokoládové stévie. Koláček pečeme v malé formě o průměru 12cm při 180C asi 20 minutek. Po zchladnutí si na korpus naneseme tofu krém připravený vyšleháním 120g pevného hedvábného tofu mori-nu s 5g raw kakaového prášku Purasana, 10g čokoládového práškového arašídového másla a stéviovými kapkami. Dortík necháme přes noc chladit a poté přelijeme rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou a dozdobíme božskými datlovými sušenkami.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s