Arašídovo-kakaová bábovka

IMG_6251

S novinkou v mé kuchyni – kokosovým olejem ve spreji již není vymazání bábovkové formy taková pakárna a tak mi vlastně již nic nebrání v tom se do bábovkování pustit se vší vervou. Mám pro vás tak další recept a to na její arašídovou verzi s kakaovým mramorem, který jsem doplnila ještě o kousky nasekané vysokoprocentní čokolády, a která mi tak opět provoněla celý byt. Recept tentokrát potěší především ty, kdo mají rádi bábovku, která při samotném krájení i jezení pořádně drobí a má zároveň pěkně křupavou kůrčičku.

IMG_6581

Na těsto, které z poloviny vyplní klasickou bábovkou formu, si připravíme:
4 bílky nebo 2 celá vejce
50g jablečného pyré
100ml sojového mléka
110g rozemletých ovesných vloček Mornflake
15g mandlového proteinu
20g práškového arašídového másla PB2
20g hladké špaldové mouky
lžíci kypřícího prášku
stéviové kapky s vanilkovou příchutí

15g kakaového prášku Purasana
1 kostičku vysokoprocentní čokolády

Na bábovkové těsto si nejprve smícháme jablečné pyré s mlékem, vločkami, mandlovým proteinem, práškovým arašídovým máslem, špaldovou moukou a kypřícím práškem. K této hutné směsi poté opatrně vmícháme bílky vyšlehané společně se stéviovými kapkami a špetkou soli na tuhý sníh. Následně si těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné z nich vmícháme kakaový prášek a nasekanou vysokoprocentní čokoládu. Do vymazané a vysypané formy si nejprve nalijeme světlé arašídové těsto, do jeho středu poté přilijeme i připravené kakaovo-čokoládové těsto a při 180C pečeme bábovku asi 35 minut.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s