Citronovo-maková bábovka

IMG_5494.JPG

Dnes vám přináším recept na možná úplně tu nejlepší bábovku, jakou jsem kdy upekla. A to počítám i ty nezdravé, na které musel vždy padnout minimálně hrnek oleje a bílého cukru. Tato bábovka je naopak pouze ze super zdravých a těch nejdostupnějších surovin a i tak je krásně vláčná (tak akorát aby se při krájení těsto nelepilo na nůž) a dokonalá kombinace citronové šťávy a máku je prostě něco, co by dokázalo přebít snad už jen super duo v podobě čokolády a arašídového másla (které vlastně nakonec skončilo na bábovce alespoň jako přeliv na finální došperkování). Pro tuhle dobrůtku stojí za to porušit i mé dlouho zavedené nepsané pravidlo a upéct si jí klidně i dvakrát.

img_5456

Na těsto na bábovku pečenou v klasické formě, ale naplněnou pouze z poloviny, si připravíme:
4 bílky nebo 2 celá vejce
100ml sojového mléka
citronovou šťávu z půlky citronu
50g nízkotučného tvarohu
110g rozemletých ovesných vloček Mornflake
30g mletého máku
30g hladké špaldové mouky
lžíci prášku do pečiva
stéviové kapky s vanilkovou příchutí

Nejprve si metličkou do hladka vyšleháme bílky nebo vejce společně s mlékem, citronovou šťávou, tvarohem a sladidlem. Poté přimícháme rozemleté ovesné vločky, špaldovou mouku, mletý mák a kypřící prášek. Vznikne nám hladké tekutější těstíčko, které si přelijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a při 180C pečeme 35 minut. Na bábovku si můžeme připravit čokoládovo-arašídový přeliv a to rozmícháním 15g čokoládového práškového arašídového másla s větším množstvím horké vody a 10g rozpuštěné vysokoprocentní čokolády.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s