Ovesná bublanina

img_5318

O víkendu jsme byly s maminou v rámci naší společné odpočinkové neděle šmejdit po Ikee a i přesto, že veškeré skříňky v mé mrňavé kuchyňce už praskají ve švech, srdce by mi nedovolilo si z oddělení „vaření a pečení“ neodvézt domu alespoň jednu nebo dvě (vlastně byly tři) nové formy na pečení. Jednou z nich je právě i tato modrá keramická zapékací mísa s úplně ideálními rozměry na moje nynější snídaňo-svačinování. Prubla jsem jí samozřejmě hned další ráno a to právě při pečení této super jednoduché, vláčné a díky ovesným vločkám Mornflake úžasně krémové ovesné bublaniny se skoro čtvrt kilem ovoce.

img_5624

Na bublaninu pečenou v zapékací míse o rozměrech 23×15 cm si připravíme:
2 bílky nebo 1 celé vejce
250ml sojového mléka
30g jablečného pyré Alnatura
30g nízkotučného tvarohu ve vaniččce
110g rozemletých ovesných vloček Mornflake
30g mandlového proteinového prášku (případně jiného proteinu či rozemleté mandle)
1 lžíci bezfosfátového prášku do pečiva
vanilkové stéviové kapky
vámi oblíbené ovoce (já sáhla po jahodách a malinách)

Nejprve si metličkou dohladka vyšleháme bílky společně se sojovým mlékem, jablečným pyré, tvarohem a stéviovými kapkami. K této směsi poté přimícháme rozemleté ovesné vločky, mandlový protein a prášek do pečiva. Těsto si přelijeme do kokosovým olejem vymazané a rozemletými ovesnými vločkami vysypané formy, zasypeme mraženým malinami a jahodami (nebo jakýmkoliv jiným ovocem) a při 190C pečeme 40 minut.

Napsat komentář