Oříškové brownies z hedvábného tofu

img_5421

Společně se začátkem letního semestru tu je zpátky i to otravné krabičkování. A abych si tuhle šílenou záležitost co nejvíce ulehčila, peču si nyní dobroty, které mi vystačí jak k snídani, tak i odpolední svačině (dvě mouchy jednou ranou). Jednou z těchto dobrot určených do školních krabiček bylo pak i toto super vláčné čokoládovo-oříškové brownies z hedvábného tofu Mori-nu, které dokáže nervy obalit tak dokonale, že se dá ve škole přežít i úmorná pětihodinová přednáška bez nějakých velkých vedlejších škod.

img_4652

Na brownies pečené v menším pekáčku potřebujeme:
1 balení (kolem 340g) pevného hedvábného tofu Mori-nu
60g jablečného pyré
20g raw kakaového prášku Purasana
20g čokoládového práškového arašídového másla PB2
50g rozemletých ovesných vloček Mornflake
55g hladké špaldové mouky
50ml vody nebo mléka
1 lžíci prášku do pečiva
stéviové kapky s čokoládovou příchutí
nasekané oříšky (u mě kešu) na závěrečné posypání

Ručním šlehačem si dohladka vyšleháme pevné hedvábné tofu Mori-nu společně s jablečným pyré, mlékem nebo vodou a sladidlem. Poté přimícháme kakaový prášek, práškové čokoládové arašídové máslo, rozemleté ovesné vločky, špaldovou mouku a kypřící prášek. Vznikne nám hutnější těstíčko, které si přeneseme do vymazaného a vysypaného menšího pekáčku, vršek těsta zasypeme nasekanými ořechy a při 180C poté pečeme 25 minut.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s