Božský cheesecake z hedvábného tofu

IMG_4592.JPG

Neděle je od slova nedělat a hlavně pořádně si zamlsat. Můj plán na dnešní neděli byl tak nad slunce jasný – až na ranní desetikilometrový výběh za celý den po tom uspěchaném a šíleném týdnu už nehnout ani brvou a během toho zpucovat tuto božskou kombinaci čokolády, arašídového másla a banánu v lehounkém cheesecaku z hedvábného tofu Mori-nu. A když píšu zpucovat, tak myslím zpucovat, což neznamená nic jiného než pěkně celý a to do posledního drobečku.

IMG_4590.JPG

Na spodní sušenkový korpus si smícháme:
30g rozdrcených jablečno-pohankových sušenek od Biopekárny Zemanka
60g rozemletých ovesných vloček Mornflake
8g kakaového prášku Purasana
80g jablečného pyré od Alnatury

Vzniklou hmotu si mokrou lžící roztaháme po dně 18cm pečícím papírem vyložené dortové formy. Na sušenkový základ pak navrstvíme na tenké plátky nakrájený banán.

Na krémovou cheesecakovou vrstvičku si připravíme:
200g jemného hedvábného tofu Mori-nu
150g Goldessy Cream Spread Balance
2 bílky nebo 1 celé vejce
20g práškového arašídového másla PB2
stéviové kapky s čokoládovou příchutí

Hedvábné tofu si společně s bílky, smetanovým sýrem a stévií vyšleháme ručním šlehačem do hladkého pyré, do které jako poslední ingredienci vmícháme práškové arašídové máslo. Takto vzniklou hladkou směs nalijeme na připravený sušenkový čokoládový základ zaskládaný banánem a při 180C pečeme 40 minut. Cheesecake necháme přes noc chladit v lednici a poté podáváme s přelivem z rozpuštěné vysokoprocentní čokolády.

IMG_4591.JPG

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s