Nekynuté koláčky jako od babičky

img_4160

Dnes vám přináším recept na jednu z dalších neskutečných ale přitom super zdravých dobrot, která mi vždy připomene to, jak nám babička každou neděli pekla něco dobrého na zub. Koláče od ní jsem milovala a to snad se všemi druhy náplní s kterými je připravovala – nejvíc právě makové, ale za nimi hned v závěsu byly tvarohové a s rebarborou. Tyto mé koláčky ve zdravotní a absolutně bezvýčitkové verzi jsem si upekla s dvěma druhy náplní – s makovou (o tu jsem se prostě nemohla ochudit) a s náplní z pudinkových jablíček. Koláčky nakonec chutnaly skvěle v obou jejich variantách a ani kdybyste mě zabili, tak bych se nedokázala rozhodnout, která z nich mě nadchla více.

img_4255

Ještě před tím, než si připravíme těsto na koláče si umícháme náplně. A to z toho důvodu, aby nám stihly zchladnout než s nimi začneme pracovat. Maková náplň je připravena povařením 100ml sojového mléka s 50g mletého máku a vanilkovou stévií do hustší konzistence. Jablečnou náplň poté připravíme povařením 100ml sojového mléka, lžičky vanilkového pudinkového prášku, jednoho středního nahrubo nastrouhaného jablka, trochy skořice a vanilkové stévie rovněž do husté konzistence.

img_4468

Na samotné těsto na koláčky, z kterého nám vyjde 8 kousků o velikosti dlaně, si připravíme:
60g Goldessy Cream Spread Balance
60g milko řeckého jogurtu
2 bílky nebo 1 celé vejce
60g hladké špaldové mouky
15g sojové odtučněné mouky
lžička prášku do pečiva
stévie s vanilkovou příchutí

Na zdravou celozrnnou drobenku si smícháme:
10g hladké špaldové mouky
10g rozemletých ovesných vloček Mornflake
lžičku kokosového oleje
lžičku zero javorového sirupu (případně medu, agáve, klasického javorového sirupu)

Nejprve si vidličkou dohladka vyšleháme bílky společně se smetanovým sýrem, řeckým jogurtem  a vanilkovou stévií. Poté přimícháme špaldovou a sojovou mouku (kterou můžete případně zkusit nahradit kokosovou) a prášek do pečiva. Vznikne nám  lepivější těsto, které si pomocí navlhčené lžíce tvarujeme na pečící papír do tvaru koláčků, na které poté naneseme již dopředu připravené náplně. Koláčky pečeme 30 minut při 180C. Patnáct minut před koncem doby pečení je poté zasypeme připravenou celozrnnou drobenkou.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s