Variace mini cheesecaků

Jako absolutní milovník všech možných mléčných výrobků je pro mě cheesecake něco, co bych do sebe mohla cpát klidně každý den. A tak není náhodou, že se mi během tohoto týdne sešly hned dva recepty na jejich mini verze. V jedné z nich jsem zatoužila prubnout novinku v podobě čekankového sirupu, který kromě jeho řekla bych až snových hodnot a plné řady dalších benefitů, slibuje i 100% náhradu tuku při pečení, což si právě přímo říkalo o jeho použití ve spodní sušenkové vrstvičce. A výsledek? Zdá se, že mám dalšího oblíbence v mé kuchyni.

Vanilkovo-citrónové minicheesecakes s horkým lesním ovocem

IMG_3859.JPG

Na spodní korpus si připravíme:
30g rozdrcených bezlepkových jablečno-pohankových bio sušenek od biopekárny Zemanka
30g rozemletých ovesných vloček Mornflake
20g čekankového sirupu
lžíci vody

Na krémovou náplň si poté smícháme:
100g nízkotučného tvarohu
100g Goldessy cream spread balance (smetanový sýr z Lidlu)
1 bílek
10g vanilkového pudinkového prášku
trochu citronové šťávy
pár kapek vanilkové stévie

Nejprve si smícháme všechny suroviny určené na spodní sušenkový korpus. Takto vzniklou hmotu si poté lžící natlačíme na dno 4 muffinových košíčků, které poté téměř po okraj naplníme krémovou směsí připravenou vyšleháním tvarohu, goldessy, bílku, citronové šťávy a sladidla do hladké pěny a na závěr k tomu přimíchaného pudinkového prášku. Mini cheesecaky pečeme při 180C asi 30 minut a před servírováním je přelijeme horkým lesním ovocem.

Mini cheesecakes s malinovým želé

IMG_4020.JPG

Na spodní korpus si připravíme:
30g rozdrcených bezlepkových jablečno-pohankových bio sušenek od biopekárny Zemanka
30g rozemletých ovesných vloček Mornflake
30g jablečného pyré

Na krémovou náplň si poté smícháme:
100g nízkotučného tvarohu
100g Goldessy cream spread balance
1 vejce
pár kapek vanilkové stévie
trochu rozmačkaných a propasírovaných malin

Na vrchní malinovou želatinovou vrstvičku si povaříme:
200g rozmačkaných a propasírovaných malin (po propasírování nám zbude cca 120g)
2g agarového prášku
pár kapek neochucené stévie na doslazení

maliny na konečné dozdobení

Všechny ingredience určené na spodní korpus si smícháme dohromady a takto vzniklou hmotu rukou natlačíme na dno 4 muffinových košíčků, které poté naplníme krémovou směsí připravenou vyšleháním si tvarohu s jedním vejcem, goldessou, sladidlem a poté přimícháním malého množství rozmačkaných a přes cedník propasírovaných malin. Mini cheesecaky pečeme při 180C asi 35 minut a po jejich zchladnutí na ně naneseme vrchní malinovou vrstvičku, kterou si připravíme povařením opět přes cedník propasírovaných malin s agarovým práškem a sladidlem. Na jejich vrch pak už jen posadíme pár čerstvých malin a mlsáme.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s