Cheesecake košíčky s čokoládovo-arašídovým krémem

img_3546

Myslím, že v případě dnešního receptu mluví úplně za vše jen samotné fotky. Cheesecakové košíčky k mé nedělní snídani, které by si nezasloužily jiné pojmenování než čokoládová nebeská dobrota. Skládají se z tří chuťově vyladěných a k sobě dokonale padnoucích vrstviček. První z nich je čokoládový korpus, do kterého jsem použila možná trochu nevšedně nadrcené kukuřičné lupínky, a dodala tak těstu zase jinou chuť než v případě použití jen klasických ovesných vloček. Korpus je pak naplněný lehounkým vanilkovým tvarohovým krémem, který skvěle ladí s finální třešničkou na dortu v podobě arašídovo-čokoládového krému, který já tak moc ráda přezdívám falešná nutella.

img_3541

Na křupinkový korpus si připravíme:
30g rozdrcených kukuřičných lupínků
20g rozemletých ovesných vloček Mornflake
60g jablečného pyré
lžičku kakaového prášku
pár kapek vanilkové stévie

Na tvarohový krém potřebujeme:
80g nízkotučného tvarohu
50g Goldessy Cream Spread Balance (smetanový sýr z Lidlu)
1 bílek
10g vanilkového pudinkového prášku
pár kapek vanilkové stévie

Na arašídovo-čokoládový krém si připravíme:
2 lžičky práškového arašídového másla PB2
1 lžičku kakaového prášku
30-40ml horké vody
15g rozpuštěné vysokoprocentní čokolády
pár kapek stévie

nasekané kešu ořechy na dozdobení

Na křupinkový korpus si nejprve smícháme rozdrcené kukuřičné lupínky společně s vločkami a kakaem. Poté přimícháme sladidlo a jabléčné pyré, čímž nám vznikne lepivější těstíčko, které si pomocí polévkové lžíce nebo navlhčených rukou rozprostřeme po dně a stranách čtyř muffinových košíčků. Korpus poté vyplníme vanilkovým tvarohovým krémem, na který si nejprve vidličkou prošleháme bílek s tvarohem, smetanovým sýrem a sladidlem a až jako poslední přisypeme vanilkový pudinkový prášek a důkladně rozmícháme. Takto naplněné košíčky dáme péct při 180C na 25 minut.

Falešnou nutellu  na takto upečené košíčky nanášíme ihned po vytažení z trouby, a to proto, že se za tepla s krémem mnohem lépe pracuje. Čokoládový krém si připravíme rozmícháním kakaového prášku společně s práškovým arašídovým máslem v přiměřeném množství horké vody s trochou sladidla a až na závěr vmícháváme rozpuštěnou čokoládu, která nám krém krásně zahustí.Vršek košíčků pak již jen zasypeme nasekanými kešu ořechy a můžeme si užívat čokoládového nebe.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s