Koláček nebo život

Recepty na následující snídaňové koláčky mají ipřesto že je každý úplně jiný přece jen něco společného – jsou pečené v mé snad nejoblíbenější malé kulaté formě z Ikei o průměru 12cm, jejich příprava je super jednoduchá (recepty se značkou smícháš v jedné misce), chuťově jsou naprosto vyladěné, pyšní se vysokým obsahem vlákniny a došperkované jsou vždy láskou v podobě práškového arašídového másla PB2.

Vláčný jablečný koláček

IMG_2382.JPG

Na těsto si smícháme 150g sojového jogurtu (můžete použít i klasický bílý), 50g rozemletých ovesných vloček, 20g lněné mouky, jedno střední nastrouhané jablíčko, lžičku skořice, půl lžičky perníkového koření, zarovnanou lžičku prášku do pečiva a sladidlo – pečeme při 180C 30 minut a podáváme s nízkotučným arašídovým máslíčkem připraveným smíchaním arašídového másla v prášku PB2 s trochou vody.

Čoko dortík s čokoládovým krémem

IMG_2576.JPG

Na koláčkové čokoládové těsto si smícháme 2 bílky, 20g tvarohu, 90g jablečného pyré, 25g rozemletých ovesných vloček Mornflake, 25g hladké špaldové mouky, 15g raw kakaového prášku, lžičku prášku do pečiva a sladidlo  – pečeme 20-25 minut při 180C.  Na čokoládový krém si smícháme čokoládové PB2 se sladidlem a větším množstvím vody, aby nám vzniklo tekuté máslíčko, do kterého přimícháme 10g rozpuštené vysokoprocentní čokolády. Vršek koláčku zasypeme nasekanými arašídy.

Koláček s tvarohovým mramorem

IMG_2577.JPG

Na čokoládové těsto na koláček smícháme 140g jablečného pyré, 45g rozemletých ovesných vloček, 15g raw kakaového prášku, 10g proteinového prášku (příchuť čokoláda s oříškem), sladidlo a lžičku prášku do pečiva – těstíčko si přelijeme do formy a navrstvíme na něj 80g tvarohu smíchaného s 10g vanilkového pudinkového prášku a sladidlem. Koláček pak prohrábneme pěkně odspodu vidličkou, abychom navrchu vytvořili mramor a pečeme při 180C 20 minutek.

Fazolové brownies

img_2109

Na těsto na koláček si v mixéru dohladka rozmixujeme 125g červených fazolí z plechovky (řádně propláchnutých), 2 bílky, 50ml vody a sladidlo. Vzniklé hladké pyré poté smícháme s 30g hladké špaldové mouky, 15g raw kakaového prášku, 15g čokoládového práškového arašídového másla PB2, lžičkou prášku do pečiva a 20g nasekané vysokoprocentní čokolády – pečeme při 200C asi 25 minutek.

Napsat komentář