Ovesné řezy s tvarohem a brusinkami

img_2898

Pokud v mé snídani není hlavní surovinou vysokoprocentní čokoláda, arašídové máslo nebo mletý mák, tak do ní musím nacpat alespoň pořádnou hroudu tvarohu! A tak jsem si k jedné z mých snídaní uplynulých dní připravila právě tyto ovesné řezy s tvarohovou plňkou a sušenými brusinkami, které by šly stručně a jednoduše popsat jedním slovem – LUXUS! Pekla jsem si je den dopředu, čímž se řezy stihly krásně uležet, vločkové těsto díky prostřední tvarohové náplni přes noc natáhlo vlhkost a všechny vrstvičky tak byly super vláčné, a hlavně  – chuťově dokonale sladěné. Tato kombinace jemného těsta, tvarohu a ovoce mi navíc připomněla známé hraběnčiny řezy, a tak mám v co nejbližší době v plánu si tento recepis ještě modifikovat právě do ňami verze s nastrouhaným jablíčkem.

img_2897

Na ovesné těsto potřebujeme:
60g rozemletých ovesných vloček Mornflake
vrchovatější lžičku (odpovídající asi 5g) rozpuštěného kokosového oleje
50g jablečného pyré
70ml vody nebo mléka
sladidlo

Tvarohovou vrstvičku si připravíme smícháním:
140g tvarohu
1 bílku
sladidla
hrsti neproslazovaných sušených brusinek

Všechny výše uvedené ingredience si smícháme do těstíčka o řidší konzistenci. Polovinu z něj pak naneseme na dno malé zapékací formy (13×18 cm), kterou jsme si předem vyložili pečícím papírem. Na těstíčko pak navrstvíme připravenou tvarohovou náplň s brusinkami, kterou nakonec přikryjeme zbylou polovinou vločkového těsta. V případě chuti můžete pak celý vršek zasypat rozemletými mandlemi.  Řezy pečeme 30 minut při 180C.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s