Mrkvové muffiny se smetanovou náplní

img_1927

Ať je to mrkev, cuketa, jablíčko nebo banán. Použití jakéhokoliv ovoce nebo zeleniny jako jednu ze základních surovin v těstu na dortík u mě okamžitě předznamenává zaručený úspěch. Výsledná upečená dobrota je vždy krásně vláčná a lehounká, navíc dodá dortíku vlákninu a i pěkný objem s použitím minima ingrediencí. Já tentokrát použila právě nastrouhanou mrkev a spojila ji s dalším skvostem – čokoládou. Výsledkem mi pak byla dokonalá kombinace chutí, za kterou bych se upsala i ďáblu a cpát bych se těmito mini dortíky i celý den.

img_1729

Na těstíčko na 3 muffiny potřebujeme:
1 velkou najemno nastrouhanou mrkev
40g rozemletých ovesných vloček
10g vanilkového proteinového prášku
5g práškového arašídového másla PB2
5g holandského kakaa
2 bílky
lžička kypřícího prášku do perníku
sladidlo (jak do těsta, tak náplně jsem použila vanilkové flavdrops)

Na náplň si smícháme:
50g goldessy cream spread balance
lžička vanilkového pudinkového prášku
sladidlo

Všechny výše uvedené ingredience určené na čokoládovo-mrkvové těsto si jen jednoduše smícháme a následně si polovinu vzniklého těsta přelijeme na dno muffinových formiček. Na těsto poté navrstvíme smetanovou náplň a přelijeme ji zbývajícím čokoládovým těstem. Navrch muffinů nastrouháme kostičku vysokoprocentní čokolády a pečeme je při 180C 30 minut.

Napsat komentář