Čokoládový kefírový koláč

IMG_1295.JPG

Po prvním veleúspěšném experimentování a pečení s kefírem bylo naprosto jasné, že u jednoho receptu to zůstat nemůže. A tak jsem využila ještě kefírových zásob, které mi zůstaly v lednici, a vykouzlila další skvělý koláček – opět úžasně vláčný, jen pro změnu čokoládově-čokoládový (takže pro mě jako čokoholika ještě několikanásobně lepší než ten předchozí) a s krémem z lehké zakysané smetany, kterou jsem objevila v našem místním obchůdku se zdravou výživou.

img_1293

Na dortovou formu o průměru 18cm potřebujeme:
50g rozemletých ovesných vloček
20g proteinového prášku (já zvolila s příchutí čokolády a oříšku)
15g čokoládového práškového arašídového másla PB2 (můžete nahradit proteinem nebo špaldovou moukou)
60g hladké špaldové mouky
15g holandského kakaa
90g jablečné přesnídávky
250ml kefíru
1 bílek
1 lžička jedlé sody
sladidlo

Na čokoládový krém si smícháme:
100g 8% lehké zakysané smetany od Madety
20g rozpuštěné vysokoprocentní čokolády
1 lžička holandského kakaa
sladidlo

Nejprve si ve větší míse vyšleháme metličkou kefír s bílkem, jablečnou přesnídávkou a sladidlem. Poté přidáme najemno rozemleté vločky, špaldovou mouku, čokoládový proteinový prášek, čokoládové práškové arašídové máslo, holandské kakao a jedlou sodu. To vše vymícháme v hladké lehounké těsto střední konzistence, které si přelijeme do vymazané a vysypané formy a při 180C pečeme 35 minut. Na vychladlý koláček si poté naneseme připravený čokoládový krém z lehké zakysané smetany a dáme chladit do lednice.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s