Čokoládový lava cake

IMG_1121.JPG

Jestli je nějaký recept, který by mi zde neměl chybět, tak je to rozhodně tahle nebeská čokoládová dobrota v podobě nedopečeného dortíku, který se nazývá lava cake – to proto, že se vám po nakrojení jeho nedopečený střed rozlije po dezertním talířku. Což znamená, že si tento recept musí zákonitě zamilovat nejen všichni milovníci čokolády, ale rovněž ti, co s láskou a chutí ochutnávají všechny druhy syrových těstíček.

Já si tento dortík peču pokaždé, když mě honí taková mlsná, že by jí jen tak leccos nezkrotilo. Tahle čoko bomba to dokáže a to s naprostým přehledem, protože předčí všechny (a to i ty nezdravé) dobroty světa.

IMG_1122.JPG

Na 1 porci čokoládového dortíku potřebujeme:
20g rozemletých ovesných vloček
8g čokoládového proteinu
8g holandského kakaa
2 lžíce zero javorového sirupu (lze nahradit medem nebo agáve – ale pak už těsto dále nedoslazujte)
2 bílky (nebo jedno celé vejce)
15g rozpušteného arašídového nebo jiného ořechového másla
10g rozpuštěné vysokoprocentní čokolády
půl lžičky prášku do pečiva
trochu sladidla

Nejprve si vidličkou vyšleháme bílky společně s javorovým sirupem a trochou sladidla do lehké pěny. K té poté přidáme rozemleté vločky, proteinový prášek, holandské kakao, prášek do pečiva a vše to společně vymícháme v hladké těsto. Na závěr do těsta vmícháme i rozpuštěné ořechové máslo a čokoládu. Vzniklé hladké čokoládové těsto si přelijeme do vymazané a vysypané formičky a pečeme při 180C 12 minut. Po dopečení necháme dortík 2 minutky zchladnout a poté servírujeme.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s