Další vánoční pečení – skončí to někdy?

IMG_0765.JPG

Bývám nazývaná bezednou studnicí nápadů na zdravé recepty – no má to i své stinné stránky, zvlášť teď o Vánoce. Nedělám ve svém volném čase totiž skoro nic jiného než že stojím u trouby a hlídám, abych nějaký ten nový výtvor náhodou nespálila. Ale pro mě je to zároveň relax, já prostě odpočívám u pečení. Takže včera, den před zkouškou, jsem pekla kakaová linecká srdíčka, a dnes, jako odměnu za udělanou zkoušku, jsem pekla kokosová kolečka s ořechy. Vůbec při zjištění, že vlastně kromě raffaella nemám jediný recept s kokosem (MÝM MILOVANÝM KOKOSEM!) jsem se zděsila a okamžitě se hnala do kuchyně.

Kakaová linecká srdíčka

IMG_0767.JPG

Na 15 již k sobě slepených kousků potřebujeme:
30g Goldessa Cream Spread Balance
30g nízkotučného tvarohu
5g holandského kakaa
15g kokosové mouky
35g hladké špaldové mouky
sladidlo

Nejprve si smícháme všechny sypké suroviny a poté přimícháme ty zbylé. Rukama propracujeme v nelepivé pevné těsto, které pomocí potravinářské folie rozválíme na ne moc tenkou placku, jinak má pak linecké tendenci se nafukovat. Vykrajujeme námi zvolené tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 15 minut při 180C. Po zchladnutí k sobě kakaové linecké lepíme domácí marmeládou bez cukru, přelijeme rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou a ozdobit můžeme na jemno namletými mandlemi. Skladujeme v chladu nebo v lednici.

Kokosová kolečka s ořechy

IMG_0766.JPG

Na 15 kousků potřebujeme:
60g hladké špaldové mouky
30g strouhaného kokosu
1 bílek
25g jakéhokoliv ořechového másla (já použila arašídovo-kokosové máslo zn. Meridian)
1/2 lžičky prášku do pečiva
sladido

Nejprve si smícháme všechny sypké ingredience, poté přidáme i ořechové máslo, bílek a sladidlo. Rukama propracujeme v pevné těsto, které pomocí potravinářské folie rozválíme na tenkou placku, z které vykrajujeme námi zvolené tvary. Ty pak klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 15 minut při 180C dozlatova. Po zchladnutí na kolečka pomocí rozpuštěné vysokoprocentní čokolády lepíme námi zvolené ořechy (já použila vlašské a pekany) a zbytkem rozpuštěné čokolády kolečka zlehka přelijeme.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s