Čokoládové cookies

img_0561

Co uděláte, když dostanete chuť na hříšně dobrou lídláckou čokoládovou sůšu? Utřete slinu a necháte si zajít chuť nebo pro ní do toho Lidlu vážně poběžíte? Zkuste mojí třetí variantu, tu ze všeho pro vaši tělo i mysl nejzdravější, utíkejte do kuchyně a upečte si vlastní čokoládové cookies, které jsou nadupané bílkovinami a naprosto bez cukru. Už jen kvůli tomu, že takto doma upečené cookies neobsahují cukr ani bílou mouku, vám po jejich snězení nevyskočí hladina cukru v krvi do nebeských výšin. A tak i jeden kousek vás dokáže naplno uspokojit, aniž byste mysleli na další hříšnosti a nakonec chtěli sníst třeba i souseda.

img_0566

Na 6 menších čokoládových cookies potřebujeme:
30g rozemletých ovesných vloček
10g proteinového prášku (můžete dát čokoládu, vanilku, já použila protein s příchutí cookies and cream)
10g holandského kakaa
15g kokosové mouky
20g jablečné přesnídávky bez přidaného cukru
15g ořechového másla (já použila mandlové máslo Bigboybutter)
2 bílky (nebo 1 celé vejce)
1 nasekaná kostička vysokoprocentní hořké čokolády
špetka jedlé sody
1/2 lžičky prášku do pečiva
sladidlo

Nejprve si smícháme všechny sypké suroviny – vločky, proteinový prášek, kokosovou mouku, kakao, jedlou sodu a prášek do pečiva. Poté k této sypké směsi můžeme přidat bílky, přesnídávku, ořechové máslo (pokud má hutnější konzistenci, tak nejprve máslíčko rozpustíme) a jako poslední nastrouhanou nebo nasekanou čokoládu. Na plech vyložený pečícím papírem si lžící tvoříme sušenky o velikosti menší dlaně a pečeme 15 minut při 180C.

img_0562

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s