Nebo by si snad kombinace kokosu a bílé čokolády zasloužila jiné pojmenování? O tom pochybuji. S končícím semestrem bylo hodně za co se odměňovat, párkrát jsem si dopřála i nějakou tu prasárničku, jindy jsem se odměňovala dobrotami jako je právě tato – kokosové kuličky na způsob raffaella s lískovým oříškem uvnitř, obalené v kokosu a naprosto bez výčitek. Navíc nevidím jediný důvod, proč by nemohly být zároveň i jedním z dalších druhů cukroví na vašem vánočním stole. Zvlášť když jsou tak jednoduché a taaak dobré.
Na 10 takovýchto nebeských kousků potřebujeme:
50g Goldessy Balance Cream Spread
20g Bigboybutter arašídového másla s bílou belgickou čokoládou
10g kokosové mouky
10g strouhaného kokosu
10 lískových oříšků a kokos na obalení
strouhaný kokos na obalení
Nejprve si důkladně smícháme goldessu, sladidlo a arašídové máslo s bílou čokoládou v hladký krém. Do takto vzniklého hladkého krému poté přimícháme kokosovou mouku a strouhaný kokos. Těstíčko se nám krásně zahustí a pro lepší práci s ním si ho dáme na chviličku vychladit do lednice. Poté už jen z těsta tvoříme kuličky, do jejichž středu ukryjeme jeden lískový oříšek a obalíme v kokosu.
Ahoj!!! Tvoje cukroví je opravdu vynikající!!! .-) Každý den se nemůžu dočkat dalšího receptu… Ale chtěla jsem se zeptat, protože jsem celiak, jakou moukou by bylo možné nahrazovat mouku špaldovou v Tvých báječných receptech??? Nebo zda by stejně dobře fungovaly rozemleté vločky… A ještě taková malilinkatá prosba – nevykouzlila bys nějaký recept na bezlepkové perníčky??? 🙂 🙂 Mockrát děkuji za radu!!!
To se mi líbíTo se mi líbí
Moc děkuju za tak krásnou zprávu:))) Budeš muset asi trochu experimentovat, ty bezlepkové mouky jsou vždy dost specifické:)) ale já osobně bych zkusila vždy půl na půl namixovat právě ty vločky a třeba pohankovou nebo rýžovou mouku, myslím, že to by mohlo fungovat:)) a pokud bude ještě do Vánoc alespoň trochu času, tak určitě zkusím zakouzlit i nad těmi bezlepkovými perníčky ❤
To se mi líbíTo se mi líbí
Děkuji moc!! 🙂 🙂
To se mi líbíTo se mi líbí
Ahoj!!! 🙂 vím, že zase otravuju, ale projížděla jsem si Tvoje starší recepty a nadchla jsem se pro mléčný proteinový řez, který bych mohla udělat v bzl variantě, protože kinder verze z obchodu bohužel obsahuje lepek a já už ho tak dlouho nemůžu jíst . … 🙂 akorát si nedokážu představit množství potřebných surpvin, tak jsem Tě chtěla poprosit, jestli si nevzpomeneš na gramáže a velikost pečící formy… Bylo by to super!! Děkuji!!! Hezký zbytek dne!!! BH
To se mi líbíTo se mi líbí