Snídám často, snídám rád – a muffiny obzvlášť !

Po delší době jsem opět oprášila silikonovou formu na ty nejroztomilejší srdíčkové muffiny a teď se mi to jimi v kuchyni jen hemží. Dnes vám tak přináším rovnou dva recepty na tyto mini dortíky, které jsem si upekla k snídani během posledních dní. V obou z nich je použité práškové arašídové máslo PB2, které jsem si strašně oblíbila – nejen pro jeho intenzivní arašídovou chuť, ale především pro ty neuvěřitelné nutriční hodnoty. Oproti klasickému arašídovému máslu má toto práškové máslíčko o 85% méně tuků a dvojnásobné množství bílkovin, což z něj dělá naprosto bezvýčitkovou záležitost, u které se nemusíte hlídat tolik jako právě u klasicky namletých ořechů. Pro klasické máslíčko si prášek jednoduše namícháte s vodou, ale mě si PB2 získalo především co se týče pečení, dá se jím krásně nahradit část mouky v jakémkoliv z receptů a ještě tak těstu dodat specifickou arašídovou chuť.

Arašídovo-karamelové muffiny lehounké jako obláček

img_0112

na 4 kousky potřebujeme:
10g karamelového proteinového prášku
20g rozemletých ovesných vloček
20g kokosové mouky
10g PB2 práškového arašídového másla
1 bílek
120ml mléka
50g jablečné přesnídávky bez přidaného cukru
polovinu nahrubo nastrouhaného jablka
1 zarovnanou lžičku prášku do pečiva
sladidlo

Jedná se o recept smícháš v jedné míse, takže vše jen jednoduše smícháme do hladkého těsta střední konzistence. Poté těsto přelijeme do silikonových formiček a vršek muffinů si zasypeme směsí nasekaných arašídů, datlí, ječných vloček a zero javorového sirupu (lze nahradit medem nebo jakýmkoliv jiným sirupem). Muffiny pečeme při 180C 30 minut.

Muffiny z cottage sýru s kousky čokolády

img_0259

na 3 kousky potřebujeme:
120g light cottage sýru
půlku většího banánu
1 bílek
40g rozemletých ovesných vloček
15g práškového arašídového másla PB2
1 zarovnanou lžičku prášku do pečiva
nastrouhanou kostičku vysokoprocentní čokolády
sladidlo

Cottage sýr, banán a bílek si rozmixujeme v mixéru na hladké pyré, které poté smícháme se všemi zbývajícími ingrediencemi. Vzniklé hladké těsto střední konzistence si přelijeme do formiček na muffiny, pro oko zasypeme špetkou holandského kakaa smíchaného s trochou erythritolu a pečeme při 180C 25 minut. Před servírováním si můžeme muffiny přelít ještě rozpuštěným arašídovým máslem – já zvolila arašídové máslo s belgickou čokoládou značky Bigboybutter.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s