Cizrnový makovec

Jestli je něco, co jsem si v poslední době strašně oblíbila, tak je to pečení z luštěnin. Ať už je to cizrna, bílé nebo klasické červené fazole, vždy koláči dodají úžasnou vláčnost, nabízejí snad nespočet chuťových kombinací, a co víc – těmto sladkým dobrotám propůjčují obrovské množství vlákniny, což nejenom že prospívá našemu zažívání, ale zároveň i dva takové kousky koláče dokáží pořádně zasytit.

Mé mlsné já pro jednou namísto čokoládového koláče černého jak noc zatoužilo po kombinaci cizrny a mletého máku, a tak vznikl právě tento cizrnový makovec doplněný o tvarohovou vanilkovou náplň a pečené tenké plátky hrušky na jeho vrchu.

img_9652

Na formu o průměru 18cm si na makové těsto připravíme:
240g cizrny z plechovky (řádně propláchnuté)
1 vejce
100g bílého jogurtu
100ml mléka
60g hladké špaldové mouky
50g mletého máku
1 zarovnaná lžíce prášku do pečiva
sladidlo (já použila s vanilkovou příchutí)

Na tvarohovou náplň si smícháme:
250g nízkotučného tvarohu
1 žloutek
20g vanilkového pudinkové prášku
sladidlo

Cizrnu si společně s vejcem, jogurtem, mlékem a sladidlem rozmixujeme na hladké pyré, které poté smícháme s ostatními suchými ingrediencemi určenými na těsto. Do vymazané a vysypané formy si přelijeme půlku těsta a navrstvíme na něj připravenou tvarohovou náplň. Poté do formy nalijeme zbytek makového těsta a na vrch samotného koláče si naskládáme na tenké plátky nakrájenou hrušku. Pečeme 40 minut při 180C.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s